Helmikuun video: Willem Middelkoop – ”The Big Reset”

Linkitän sivuilleni videoita, jotka on mielestäni ajatuksia herättävä. Aiheet voivat vaihdella, mutta karkeasti ottaen ne liittyvät talouteen, sijoittamiseen ja raaka-aineisiin. Videot ovat yleensä englannin kielisiä ilman suomalaista tekstitystä.

Helmikuu 2016:

Joskus tuntuu siltä, että kiinnostavimmat talousanalyysit eivät tule finanssi-instituutioiden ekonomisteilta vaan taloushistorioitsijoilta. Historian asiantuntijat osaavat antaa nykytilanteelle perspektiiviä ja suhteuttaa asioita pitkän aikavälin kehityskulkuun.

Tämän kuukauden videossa esiintyy hollantilainen Willem Middelkoop, joka tunnetaan laajasta historiantuntemuksestaan eri rahajärjestelmiin liittyen. Hän on kirjoittanut erinomaisen kirjan nimeltään ’The Big Reset’. Middelkoop on tullut tunnetuksi myös raaka-ainesijoittajana.

Grant Williamsin haastattelussa Middelkoop valaisee mielenkiintoisella tavalla nykyisen dollarijohtoisen rahajärjestelmän tilaa ja sitä, kuinka järjestelmä tulee vääjäämättä jossain vaiheessa tiensä päähän. Middelkoop puhuu pitkän aikavälin kehityksestä, joten vaikka muutos olisikin väistämätön, ei se välttämättä tarkoita, että asiat muuttuisivat hetkessä. Mielestäni on kuitenkin välillä hyvin mielenkiintoista ja antoisaa pohtia talouden näkymiä hieman pidemmällä perspektiivillä kvartaalitason tai vuositason tarkastelun sijaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s