Syyskuun video: The Biggest Scam in the History of Mankind

Joka kuukausi linkitän sivuilleni videon, joka on mielestäni ajatuksia herättävä. Aiheet voivat vaihdella, mutta karkeasti ottaen ne liittyvät talouteen, sijoittamiseen ja raaka-aineisiin. Videot ovat yleensä englannin kielisiä ilman suomalaista tekstitystä.

Syyskuu 2015

USAn keskuspankki Federal Reserve (Fed) on ollut otsikoissa syyskuun aikana poikkeuksellisen seuratun korkokokouksensa ansiosta (Fed päätti monien odotuksista poiketen pitää ohjauskorkonsa ennallaan). Tästä johtuen syyskuun videoksi sopiikin luontevasti Federal Reservesta, rahasta ja velasta kertova videopätkä.

Mistä on kyse?

Videossa Mike Maloney, rahaan ja talouteen erikoistunut historioitsija, kertoo selväsanaisesti ja kansantajuisesti, mistä nykymuotoisessa keskuspankkitoiminnassa on todellisuudessa kyse. Rahanluonti on kenties yksi vähiten ymmärretty taloudellinen ilmiö. Periaatteessa logiikka on hyvin yksinkertainen ja ilmiselvästi nykymuotoinen rahanluonti on kestämätöntä. Kaikesta huolimatta edes kaikki rahoitusalan huipulla työskentelevistä tai taloutta pitkään opiskelleista eivät ole sisäistäneet tätä prosessia. Mielenkiintoisinta tässä kaikessa on se, että keskuspankkeja pidetään niin usein keskiluokan edun ajajina, vaikka rahanluonti yleensä valuu vain rikkaimman väestönosan kukkaroihin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s